Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karkówka ze złotym farszem"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 888
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5171
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 888
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5171
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Składniki
Dynię obierz, wyjmij pestki, pokrój w kostkę, piecz 20 minut. Pieczoną dynię rozgnieć widelcem, przypraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i chili.
Karkówkę umyj, długim nożem przekłuj wzdłuż. W powstały otwór wkładaj farsz dyniowy. Mięso natrzyj solą, pieprzem, słodką papryką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Obwiąż sznurkiem. Na rozgrzanej patelni obsmaż mięso z każdej strony, włóż do naczynia, piecz 2,5 godziny w temp. 180° C, polewając sosem.
Czas: około 3,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień