Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karp w aromatycznych przyprawach z całymi ziarnkami gorczycy i sokiem z limonki.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Wszystkie przyprawy mieszamy z sokiem z limonki. Sprawioną rybę smarujemy od środka przyprawami. Układamy plasterki limonki i kawałki masła. Wkładamy do natłuszczonej formy żaroodpornej. Zamykamy naczynie.
Rybę pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut. W przypadku większego karpia czas pieczenia może wydłużyć się nawet do godziny. Ryba jest dobra, kiedy mięso ładnie odchodzi od ości.