Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 29
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 29
Składniki
Kaszę wsyp do suchego garnka, włącz średni ogień i mieszaj drewnianą łopatką. Praż dwie minuty, do uzyskania orzechowego aromatu.
Następnie zalej kaszę kubkiem wrzątku (pozbawimy ją w ten sposób ewentualnej goryczy), zamieszaj i odcedź na sicie. Przełóż z powrotem do garnka, zalej dwoma kubkami wrzątku, ustaw na najmniejszym ogniu i przykryj pokrywką.
Gotuj ok. 15 minut, nie mieszając. Posól po ugotowaniu i dodaj łyżeczkę oleju. Przy przygotowaniu kaszy do deserów i kremów wystarczy ją porządnie przepłukać zimną wodą, następnie przelać wrzątkiem na sicie i gotować 15 minut pod przykryciem.Źródło: Na żywo