Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne danie, bezmięsne
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 554
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 52
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 30
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 554
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 52
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 30
Składniki
Kubek suchej kaszy zalać dwiema szklankami zimnej wody, dodajemy łyżeczkę soli i gotować ok 10 min, (aż kasza będzie miękka i wchłonie wodę)
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę ją przesmażamy. Cukinię kroimy w kostkę, nie trzeba jej obierać i dodajemy do podsmażonej cebuli.
Kiedy cukinia lekko zmięknie zalewamy wszystko śmietanką lub mlekiem kokosowym i chwilę dusimy, doprawiamy solą i pieprzem. Na patelnie wsypujemy ugotowaną kaszę, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i danie jest gotowe.