Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kiszone śliwki: do mięs i sałatek"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 328
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 8
Dzisiaj podaję Wam przepis na pyszne śledzie ( matiasy ) w sosie , które wymy...
Odsłon: 9
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 328
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 8
Dzisiaj podaję Wam przepis na pyszne śledzie ( matiasy ) w sosie , które wymy...
Odsłon: 9
Składniki
Zagotuj litr wody z solą i cukrem. Wystudź, dodaj sok z cytryny. Goździki i pieprz rozgnieć w moździerzu i połącz z imbirem. Małe śliwki umyj i wydryluj, większe przekrój na połówki lub ćwiartki, usuwając pestki.
Wyparz słoiki razem z wieczkami. Owoce układaj warstwami w słoikach, posypując każdą warstwę mieszanką przypraw. Całość zalej solanką, przykryj ściereczką, odstaw na 3–4 dni w temperaturze pokojowej. Zakręć wieczka i umieść gotowe przetwory w chłodnym miejscu (np. w piwnicy).
• 30 minut + czas odstawienia • cena 10 złŹródło: Show