Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne danie meksykańskie. Do zrobienia dania możemy użyć mięsa wołowego jak i wieprzowego, warzywa, czerwoną fasolę i przyprawy.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Składniki
Obraną cebulę kroimy w ćwierć plastry, obrany czosnek kroimy w cienkie paski, marchew i papryki obieramy i kroimy w kostkę. Do garnka z grubym dnem wlewamy 4-5 łyżek oleju, rozgrzewamy i wkładamy cebulę z czosnkiem. Cebulę dusimy do jej zeszklenia.
Do zeszklonej cebuli z czosnkiem dodajemy pokrojone papryki i marchew, dusimy pod przykryciem 10 minut.
Po 10 minutach duszenia wlewamy bulion i dodajemy pokrojone w kostkę mięso, dusimy kolejne 15-20 minut na wolnym ogniu pod przykryciem aż powstanie gęsty sos.
Gdy mięso będzie ładnie uduszone dodajemy opłukaną w bieżącej wodzie fasolę i pomidory krojone, doprawiamy kuminem, oregano oraz pozostałymi przyprawami. Dusimy pod przykryciem kolejne kilka minut.
Gotowe chilli con carne podajemy na gorąco z pieczywem, lub ugotowanym białym ryżem, lub plackami tortilli. Smacznego!!!