Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesli macie dostac gosci i nie wiecie co przyzadzic na kolacje, to te wloskie danie musicie wyprubowac!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 556
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 54
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 32
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 556
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 54
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 32
Składniki
Bulke tarta namoczyc w mleku przez 30 minut
Pieczarki udusic w polowie masla i 4 lyzkach oliwy.Rozprowadzic z maka.Wlac bulion i wino i 15 min podgrzewac .Dodac pokrojone pomidory (mozna uzyc pomidory z puszki), koncentrat pomidorowy, cukier oraz bazylie i dusic przez 30 min
Wymieszac mieso mielone z szalotka i bulka tarta, doprawic sola pieprzem i uformowac 14 kulek.
Na patelni rozgrzac 4 lyzki oliwy i reszte masla. Obsmazyc miesne kuleczki, a nastepnie przelozyc do brytfanny. Zalac sosem z grzybow i czerwonego wina. Wsawic do nagrzanego piekarnika w 180 stopni na 30 min
W duzym garnku zagotowac osolona wode. Makaron ugotowac al dente z jedna lyzka oliwy, odlac i przelozyc do miski. Klopsiki z sosem wylozyc na makaron