Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kluski śląskie ze skwarkami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Ciepłe przecisnąć przez praskę.
Ugnieść je w misce, jedną czwartą wyjąć i wypełnić to miejsce mąką. Dodać pozostałe ziemniaki, jajko, przyprawy, wymieszać.
Ciasto formować w kulki, w każdej zrobić palcem dołek. Wrzucić na wrzątek, gotować ok. 2 minuty od wyplynięcia, odcedzić, polać stopionym smalcem.Źródło: Twoje Imperium