Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne kluski z tegorocznej dyni, czas na królową jesieni.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Wykonanie: Dynię pokroić na kawałki i upiec w temperaturze 180 stopni do miękkości. Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Wystudzone ziemniaki obrać i przepuścić przez praskę razem z dynią. Dodać obie mąki, jajko, doprawić solą i pieprzem do smaku i zgnieść dłonią ciasto. Następnie formować z niego wałki i kroić kluski o długości 4 cm. Wrzucać na osolony wrzątek i wyjąć dwie minuty po wypłynięciu. Na suchej patelni usmażyć boczek pokrojony w kostkę. Gotowe kluski okrasić przygotowanym boczkiem i posypać posiekaną kolendrą. Smacznego.