Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kluski ziemniaczano-serowe"
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 97
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 195
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 97
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 195
Składniki
Kaszę jaglaną ugotuj wg prze pisu na opakowaniu. Ziemniaki ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź, utłucz. Do gorących dodaj twaróg, ponownie ubij. Dodaj kaszę, jajka, olej i obydwie mąki. Wyrób gładką masę.
Na oprószonej mąką stolnicy uformuj wałki o średnicy 2-3 cm. Lekko spłaszcz, pokrój skośne kluski o szerokości 2-3 cm. Wrzuć do osolonego wrzątku. Gdy wypłyną, gotuj 3-5 minut.
Wyjmij łyżką cedzakową do miski, posyp cukrem (ilość zależy od upodobań), wymieszaj, potrząsając miską.Źródło: Chwila dla Ciebie