Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Knedle twarogowe z morelami"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4409
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 844
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4409
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 844
Składniki
Ewentualnie na panierkę:
Jajka umyj, rozbij oddzielając żółtka od białek. Utrzyj masło z cukrem wanilinowym i dodawaj po jednym żółtku. Nie przerywając ucierania, dosypuj powoli kaszę mannę i sól. Po chwili dodaj białka (możesz je ubić, ale nie jest to konieczne) i wymieszaj. Następnie dodawaj po porcji (dobrze zmielonego, gładkiego) twarogu oraz po łyżce mąki. Ucieraj aż ciasto będzie gładkie (powinno lepić się do dłoni). Uformuj kulę, owiń folią. Schładzaj 45 minut.
Morele umyj, osusz i ostrożnie usuń pestki. Z ciasta uformuj walec i pokrój na kilkucentymetrowe kawałki. W kawałku ciasta ułóż morelę, zlep, utocz w dłoniach zgrabną kulkę (możesz zwilżać przy tym dłonie zimną wodą). Wrzucaj po kilka knedli na osolony i osłodzony wrzątek, od razu zmniejsz ogień do minimum. Gotuj każdą porcję knedli około 15 minut.
Na patelni rozgrzej masło i zrumień bułkę tartą. Następnie dosyp oba rodzaje cukru i cynamon, wymieszaj. W panierce obtaczaj ciepłe knedle i od razu podawaj.
(bez czasu oczekiwania): 70 minut Porcja: 565 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie