Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Knedle z jagodami to fantastyczny pomysł na obiad na słodko. Możesz podać je z kleksem śmietany lub klasycznie z tartą bułką.
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 280
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 30
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 107
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 280
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 30
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 107
Składniki
Jagody umyj i osusz. Gdy będą suche przełóż do miseczki, dodaj cukier i bardzo delikatnie zamieszaj.
Ziemniaki obierz, ugotuj i przeciśnij przez praskę. Odstaw do przestygnięcia. Gdy będą zimne dodaj jajko i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Stolnicę oprósz mąką i wyłóż ciasto. Odrywaj kawałki wielkości dużego orzecha włoskiego.
Każdą kulę spłaszcz i na jej środek wyłóż jagody. Boki ciasta zlep formując ponownie kulę.
W garnku zagotuj wodę, dodaj łyżeczkę soli. Każdy z knedli delikatnie włóż do wody i gotuj przez 4 minuty. Wyciągaj za pomocą łyżki cedzakowej.