Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 79
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 813
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 79
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 813
Składniki
Ugotowane ziemniaki przetrzeć przez praskę lub zmielić, dodać resztę składników,wyrobić ciasto. Z ciasta uformować podłużne wałki 5cm grubości, 15cm długości. Zagotować wodę /jak na makaron/ posolić,włożyć knedle i gotować ok. 15-20 min.. W czasie gotowania delikatnie odwracać je. Gotowe knedle wyjąć, przez chwilę osaczyć,następnie pokroić w plastry grubości 5-2cm. Proponuję podawać do drugiego dania zamiast ziemniaków.