Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy słodkawy smak
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 15
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 238
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1087
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 108
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 15
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 238
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1087
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 108
Składniki
Filet z indyka dzielimy na 5 symetrycznych części i lekko rozbijamy pięścią
Pieprzymy mięso z obu stron i nacieramy sosem sojowym
Na połowie każdego kawałka mięsa układamy ser żółty tak żeby nie wystawał poza obręb mięsa i przykrywamy drugą połową mięsa
Całość obtaczamy w mące, następnie w rozbełtanych jajkach i na końcu w wymieszanej bułce tartej z wiórkami kokosowymi
Smażymy często przewracając na małym ogniu (kokos szybko się przypala)
Podając można udekorować małą ilością miodu który dodaje ciekawego posmaku
SMACZNEGO