Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Koperty z grzybami"
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 58
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 798
Zapiekanka pasterzy inspirowana jest prostymi, tradycyjnymi i sycącymi składn...
Odsłon: 1188
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 58
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 798
Zapiekanka pasterzy inspirowana jest prostymi, tradycyjnymi i sycącymi składn...
Odsłon: 1188
Składniki
Jajka umyć, białka trzech jajek oddzielić od żółtek, ubić na sztywno ze szczyptą soli. Mąkę tortową zmiksować z mlekiem, wodą i trzema żółtkami, delikatnie wymieszać z pianą z białek, smażyć naleśniki na dobrze rozgrzanym oleju, odstawić.
Cebule obrać, posiekać, zeszklić na dwóch łyżkach oleju. Grzyby umyć i oczyścić, większe pokroić, dodać do cebuli, dusić ok. 15 minut pod przykryciem. Doprawić solą, pieprzem, natką, zabielić śmietaną. Farsz zagęścić zasmażką z mąki i łyżki masła.
Farsz grzybowy rozłożyć na naleśnikach, każdy ściśle zwinąć w kopertę. Pozostałe jajka rozkłócić, zanurzać w nich krokiety i dokładnie obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na złoto z każdej strony na oleju, pilnując, żeby się nie przypaliły.Źródło: Twoje Imperium