Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kopytka ziemniaczane"
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 15
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23688
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20254
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 15
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23688
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20254
Składniki
<strong>Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza</strong>
Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź. Razem z białym serem przeciśnij przez praskę. Dodaj jajko, sól, mąkę pszenną i ziemniaczaną, dokładnie zagnieć (jeśli ciasto będzie się kleić, dosyp mąkę).
Z ciasta uformuj 2-3 wałki na oprószonym mąką blacie. Pokrój na ukos na kopytka. Wrzuć do wrzącej, osolonej wody. Gdy wypłyną, gotuj minutę. Wyjmij łyżką cedzakową.
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,40 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie