Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki pod pierzynką z aromatem bazylii"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4409
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 844
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4409
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 844
Składniki
ok. 20 minut
Filet opłukać, oczyścić, wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem, pokroić na 8 małych sznycelków (nie rozbijać). Mozzarellę pociąć na 8 plasterków. Pomidory umyć, pokroić w dość grube plaserki.
Na patelni rozgrzać olej. Włożyć kotlety. Smażyć je po 2 minuty z każdej strony (aż się zrumienią). Pod koniec posypać solą oraz pieprzem. Następnie posmarować je pesto i przykryć mozzarellą i pomidorami.
Patelnię przykryć, kotlety smażyć jeszcze przez 6-8 minut. W tym czasie bazylię opłukać, osuszyć, oderwać listki od gałązek. Gotowe danie udekorować listkami bazylii.Źródło: Życie na gorąco