Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet drobiowy to klasyka na naszych stołach. Postanowiłam nieco go urozmaicić dodając z każdej strony rozbitego mięsa plasterek sera żółtego, a potem dopiero panierowałam. Ser wtopił się w panierkę i wyszły na prawdę pyszne kotlety drobiowe, które podałam z mizerią. Będziemy na pewno powtarzać.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20247
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 166
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2219
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20247
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 166
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2219
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w poprzek na ok 2 centymetrowe plastry mięsa, które rozbijamy delikatnie za pomocą tłuczka
Każdy kawałek mięsa solimy, doprawiamy pieprzem i słodką papryką w proszku
Przygotowujemy ser żółty: Plastry sera ( ja użyłam gotowego sera w plastrach ) kroimy na kawałki, które wielkością będą odpowiadać wielkości kotleta. Musimy ich mieć dwa razy więcej niż kotletów, bo każdy kawałek mięsa okładamy serem z dwóch stron
Tak przygotowane mięso obtaczamy najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku, a na koniec w tartej bułce
Smażymy na rozgrzanym oleju na średnim ogniu na złoty kolor z każdej strony
Podajemy z ryżem bądź ziemniakami i ulubioną surówką