Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam kotlety mielone z indyka z dodatkiem pieczarek, pora i natki pietruszki, delikatne i aromatyczne, coś wspaniałego. Polecam gorąco. Smacznego !!!
Polecam.
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 87
Polecam.
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 87
Składniki
Pieczarki myjemy i drobno siekamy, również por i natkę pietruszki myjemy i drobno siekamy. Mięso mielone wrzucamy do miski wraz z pieczarkami, porą, natką, majerankiem, następnie wlewamy wodę, posiekany czosnek, solimy i pieprzymy do smaku. Całość dokładnie wyrabiamy, a następnie formujemy kotlety. Panierujemy w bułce tartej. Kotlety są gotowe do smażenia. Rozgrzewamy patelnię z olejem i delikatnie układamy na niej kotlety, smażymy z obu stron na złoty kolor. Gotowe :-) Smacznego !!!