Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotlety mielone z marchewką"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20239
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 153
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2117
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20239
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 153
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2117
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Składniki
:
Kajzerkę namocz w mleku. Po około 15 minutach wyjmij ją z miseczki, odciśnij i rozdrobnij.
Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj i posól.
Marchewki umyj i ugotuj w osolonej wodzie.
Do mielonego mięsa wbij jajko, dodaj cebulę i rozgniecioną bułkę. Przypraw całość solą oraz pieprzem i wyrób na jednolitą masę. Mięso podziel na porcje. Na każdej z nich ułóż marchewkę i dokładnie zlep, formując małe kotlety.
Na patelni mocno rozgrzej olej. Ułóż na nim faszerowane mielone i smaż z obu stron na złoty kolor. Gdy będą gotowe, odciśnij je z nadmiaru tłuszczu.
Danie serwuj np. z ziemniakami i sałatą.Źródło: Telemax