Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj mielone z serem a dzisiaj z młodą kapustą.
miska, nóż, patelnia, praska do czosnku,
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 8
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 241
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 8
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 241
Składniki
Mięso mielone przekładam do miski, dodaję namoczoną w mleku lecz odciśniętą kajzerkę, jajko, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku , posiekaną w drobną kostkę i podsmażoną cebulę oraz paprykę, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszam i na koniec dodaję drobno poszatkowaną młodą kapustę. Ponownie mieszam do połączenia składników. Z tak przygotowanej masy przygotowanej masy formuję kotlety , obtaczam w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złoty kolor. Smacznego.
Kotlety gotowe do podania.
Przygotowanie masy mięsnej z kapustą.
Kotlety gotowe do smażenia.