Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z sosem grzybowym, super pomysł na jesienny obiad.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20245
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 158
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2169
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20245
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 158
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2169
Składniki
Mięso mielone łączymy z bułką namoczoną w mleku i odgniecioną, 1 cebulą pokrojoną w drobna kostkę, jednym zmiażdżonym ząbkiem czosnku, jajkiem, solą, pieprzem, papryką słodką. Wyrabiamy na jednolitą masę. Smażymy na oleju.
Grzyby oczyszczamy. Większe kroimy w paski a mniejsze na pół. Na maśle podsmażamy cebulkę z 1 zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Następnie dodajemy grzyby, oprószamy solą i pieprzem. Smażymy około 10-15 minut. Zalewamy bulionem lub wodą. Doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na małym ogniu około 20 minut. Pod koniec dodajemy śmietankę. Gotujemy jeszcze chwilę. Doprawiamy do smaku i dodajemy posiekany koperek oraz natkę pietruszki.