Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Trzy jajka ugotować na twardo. Ryby rozmrozić, umyć i dokładnie osuszyć. Zemleć wraz z cebulą.
Do zmielonej ryby dodać surowe jajko i bułkę tartą (tyle, ile potrzeba do uzyskania odpowiedniej konsystencji). Doprawić solą i pieprzem. Ugotowane na twardo jajka ostudzić, obrać, pokroić i dodać do masy rybnej. Wyrobić.
Zwilżonymi dłońmi formować kotlety. Panierować w płatkach kukurydzianych, kłaść na patelnię z rozgrzanym olejem i smażyć po kilka minut z każdej strony. Osączyć na ręcznikach papierowych z nadmiaru tłuszczu. Udekorować gałązkami kopru, podawać z warzywami.
ok. 50 minutŹródło: Twoje Imperium