Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo chrupiące kotlety w panierce z płatkami migdałów
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Kotlety rozbijamy , solimy i pieprzymy z obu stron . Wsypujemy mąkę do miseczki . Płatki migdałów kroimy nożem na mniejsze kawałki .
Wsypujemy do mąki , mieszamy dokładnie, jako wbijamy do talerza i rostrzepujemy widelcem .
Na patelnię wlewamy 4 łyżki oleju rozgrzewamy. Kotlet posypujemy mąką , następnie w jajku , i panierce . Smażymy do zrumienienia . Szybki obiad i pyszny . Polecam .