Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, soczyste kotlety z indyka. Marynata jogurtowa sprawia, że mięso nie jest suche, jest idealne;)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Filet z indyka kroimy w plastry na kotlety. Doprawiamy solą, pieprzem cytrynowym, szczyptą słodkiej papryki, bazylią i pietruszką. Tak przygotowane kotlety wkładamy do miski z jogurtem naturalnym i wszystko dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki.
Po wyjęciu z marynaty( mięso praktycznie ją wchłonie) obtaczamy kotlet w jajku i bułce tartej, smażymy na patelni. W połowie smażenia przykrywam patelnię pokrywką, żeby kotlety się poddusiły. Podajemy z ulubioną surówką. Smacznego