Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jarskie kotlety z kaszy jęczmiennej. Idealna propozycja na piątkowy obiad. Najlepiej wykorzystać do nich kaszę, która została po poprzednim obiedzie. Świetnie smakują w towarzystwie lekkiej surówki. Sprawdzą się również jako składnik wegetariańskich burgerów.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20531
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10075
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 166
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20531
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10075
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 166
Składniki
Ugotowaną kaszę jęczmienną przełóż do miski. Wbij jedno całe jajko. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i dodaj do pozostałych składników. Na koniec dodaj bułkę tartą i przyprawy. Składniki wymieszaj. Z gotowej masy uformuj równej wielkości kotlety.
W misce rozbełtaj jedno jajko. Do osobnej miski wsyp bułkę tartą. Uformowane kotleciki z kaszy jęczmiennej obtocz w jajku i bułce.
Kotleciki smaż na patelni z rozgrzanym masłem - na złoty kolor z dwóch stron.