Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne kotlety mielone w nowej odsłonie
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Pieczarki obrać, zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w kostkę. Wszystko podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu aż woda z pieczarek całkiem odparuje. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić do ostygnięcia.
Do mięsa mielonego dodać przesmażone pieczarki z cebulą, jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę i 4 łyżki bułki tartej. Doprawić solą i pieprzem. Wszystko wymieszać. Formować kotlety i panierować je w tartej bułce. Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć rumiane kotlety.