Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety zapiekane z jarmużem i serem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 14
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 14
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
55 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji 2,20 zł • Przepis na 5 porcji
Schab kroję na 5 plastrów. Każdy lekko rozbijam (najlepiej przez folię) na cienkie kotlety. Oprószam je solą, pieprzem i obsmażam na patelni z obu stron. Przekładam na blachę wyłożoną pergaminem.
Jarmuż myję, osuszam. Wykrawam twarde nerwy, liście siekam.
Na oleju szklę posiekaną cebulę, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, a po chwili jarmuż. Smażę, aż jarmuż zmniejszy objętość. Podlewam odrobiną wody i duszę na wolnym ogniu 10-15 min.
Na kotlety nakładam po porcji jarmużu, posypuję go startym serem. Zapiekam ok. 15 min w 200°C, aż ser się przyrumieni, oprószam papryką.Źródło: Kobieta i życie