Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem z buraków z ricottą i orzechami"
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 96
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4774
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 96
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4774
Składniki
Buraczki umyj, zawiń w folię aluminiową i wstaw na 45 minut do piekarnika rozgrzanego do 190°C. Gdy ostygną, obierz i pokrój na kawałki.
W garnku rozgrzej oliwę i zeszklij na niej posiekaną cebulę z czosnkiem.
Dodaj buraczki, tymianek oraz sól i pieprz do smaku. Smaż kilka minut, a następnie dolej bulion i ugotuj.
Na koniec zakwaś zupę sokiem z cytryny i dorzuć otartą skórkę. Zmiksuj.
Gotowy krem posyp pokruszoną ricottą, orzechami i natką.Źródło: Kurier TV