Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem z pasternaku"
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 22
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 59
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 18
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 298
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 22
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 59
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 18
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 298
Składniki
Pasternak, marchewkę i cebulę oczyść, posiekaj. W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej masło. Wrzuć warzywa. Przesmaż, zalej bulionem. Dodaj pół łyżeczki soli oraz po sporej szczypcie pieprzu i kurkumy. Gotuj na średnim ogniu ok. 20 minut.
Z tostów odkrój skórki, miąższ pokrój w kostkę. Rozłóż na blasze. Piecz w temp. 160 st. Po chwili dodaj orzechy. Piecz 10 minut.
Orzechy posiekaj, połącz z chlebem, mąką, jajkiem i 2 łyżkami siekanej natki. Z masy formuj kluseczki. Smaż na oleju na złoto. Zupę zmiksuj ze śmietaną. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z kluseczkami.
czas ok. 45 min; porcja – 480 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety