Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 254
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 254
Składniki
Obierz, umyj i pokrój warzywa. Zagotuj bulion, dodaj do niego warzywa, liście laurowe i ziele angielskie oraz 4 obrane ząbki czosnku i gotuj, aż warzywa będą miękkie. Wyjmij z wywaru liście laurowe i ziele angielskie. Dodaj rozdrobniony ser i połowę podanej ilości śmietany zahartowanej chochlą gorącej zupy.
Zmiksuj zupę i dopraw do smaku sokiem z cytryny, pieprzem, gałką muszkatołową i solą. Pozostałą ilość śmietany ubij. Szpinak umyj, osusz, pokrój i przesmaż na maśle z dodatkiem wyciśniętego przez praskę czosnku. Dopraw solą i pieprzem. Zupę podawaj z łyżką śmietany, łyżką szpinaku i delikatnie dodanym do każdego talerza żółtkiem.
Przepis Magdy Gessler
Nowa książka Magdy Gessler to ponad 60 przepisów zebranych podczas emisji czterech sezonów programu „Kuchenne rewolucje”. Znajdziesz w niej m.in.: smaczne zupy, sycące mięsa czy przepyszne i nietypowe desery. Dzięki nim ty też możesz zrewolucjonizować swoją kuchnię. „Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy”, wydawnictwo Znak, 39,90 zł.Źródło: Olivia