Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Królik z szałwią i tymiankiem"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 484
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 65
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 484
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 65
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Mięso opłucz, osusz, ułóż w miseczce. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, wymieszaj z oliwą oraz sokiem cytrynowy. Zioła opłucz, osusz. Listki szałwii oderwij od gałązek, a tymianek posiekaj. Dodaj do marynaty. Polej nią mięso w miseczce. Dobrze wymieszaj. Wstaw do lodówki na noc.
Następnego dnia cebule obierz, grubo posiekaj, zeszklij na maśle. Włóż zamarynowane udka. Smaż, aż ładnie się zrumienią. Następnie podlej bulionem i winem. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem Duś ok. 90 minut.
Podawaj np. ze smażonymi ziemniakami.Źródło: Naj