Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1589
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 73
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 385
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1589
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 73
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 385
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
2 filety rybne (ja użyłam mintaja, najbardziej go lubię) zmieliłam z dużą cebulą, dodałam jajko, dużo pieprzu, sól, przyprawę do ryb i bułkę tartą. Bułki dałam tyle, aż masa rybna miała konsystencję, która pozwoliła na uformowanie kul, czyli nie była rozpadającą się "ciapką". Z tak przygotowanej masy uformowałam mały "talerzyk", nałożyłam kostkę fety i zalepiłam kolejną porcją masy i doformowałam do kuli. Gotowe kule obtoczyłam w jajku i bułce tartej i smażyłam na oleju z każdej strony, w sumie 8-10 minut. Z podanych ilości składników wychodzi 6 kul. Feta się wspaniale rozpuszcza i nadaje ciekawy smak. Naprawdę polecam!