Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak nadziewany oliwkami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Szynkę pokrój w kostkę, a wątróbkę w kawałki. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Na patelni rozpuść masło i obsmaż szynkę. Dodaj wątróbkę z czosnkiem i oliwki. Całość posól i dopraw pieprzem.
W tym czasie kurczaka posól z wierzchu i w środku. Następnie napełnij nadzieniem i zszyj.
Włóż kurczaka do brytfanny, podlej winem i dodaj cebulę, tymianek i liść laurowy. Piecz w nagrzanym piekarniku w 180° C przez 70 minut. Podczas pieczenia polewaj wypieczonym sosem.Źródło: Na żywo