Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie z kurczakiem,koper włoski z przyprawami nadaje kurczakowi lekko cytrynowy smak a pachnie obłędnie :)
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 143
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 59
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1076
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 143
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 59
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1076
Składniki
Kurczaka płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Koper włoski kroimy na plasterki ok.5 mm grubości. Do miseczki wsypujemy sól,pieprz,chili,lubczyk i dodajemy oliwę.Dokładnie mieszamy-powstanie ziołowa papka. Smarujemy nią dokładnie kurczaka. Pokrojony koper włoski wkładamy do miski,solimy i polewamy oliwą mieszamy tak aby sól i oliwa dokładnie pokryły koper. Kurczaka wyłożyć na blachę i obłożyć pokrojonym koprem włoskim dodać gałązki świeżych ziół.
Pieczemy 15-20 min.w temperaturze 200 stopni a następnie kolejne 40-45 min. w temperaturze 180 stopni. Pokrojonego kurczaka można podawać z ziemniakami,kaszą czy jeść samego. SMACZNEGO!!!