Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czas przygotowania wydłuża sie przez marynowanie ale etap końcowy to już szybciutko
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4960
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2332
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4960
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2332
Składniki
Jogurt mieszamy z curry,papryką. Pokrojonego w małe kawałki kurczaka doprawiamy solą i pieprzem, marynujemy w jogurcie ok. 2 godz.. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy podsmażyć kurczaka wraz z jogurtem. Jak płyn odparyje podlać lekkim wywarem drobiowym (ze skrzydełek z kurczaka bez przypraw).
Zamiast curry jak ktoś nie lubi można urzyć przypraw:chńskiej,gyros lub kebab.A wypróbowałam też z jogurtem piernikowym-zaskakujący rezultat.
Można podawać z ryżem lub makaronem (drobnym)