Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę. W misce zasypujemy kurczaka curry, pieprzem i solą, dokładnie mieszamy.
Na rozgrzany olej wrzucić kurczaka i podsmażyć aż kurczak się podsmaży. Całego kurczaka odsunąć łopatką na jedną stronę patelni tak żeby cały olej i wytopiony tłuszcz spłynął na 2 stronę patelni i zrobić zasmażkę, po chwili partiami dolewać mleko i mieszać już całość, aż do zgęstnienia sosu. W razie potrzeby doprawić. Podawać z ryżem, kaszą lub ziemniakami.