Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 21-10-2012
Pyszne podudzia z kurczaka z miodowo - musztardowej marynacie.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5015
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 892
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5015
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 892
Składniki
Kurczaka oczyszczamy , skórki delikatnie nakrawamy ostrym nożem. Miód mieszamy z musztardą , sokiem z cytryny , olejem i przyprawami.
Smarujemy dokładnie! mięso.Przykrywamy naczynie folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę.
wyjmujemy z marynaty i układamy w naczyniu żaroodpornym jedno obok drugiego. Polewamy pozostałą marynatą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ( często przewracając oraz polewając marynatą ) przez około 40 minut, aż będą ładnie zarumienione i chrupiące. Podajemy z ziemniaczkami i ulubioną surówką posypane natką pietruszki. Smacznego!