Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak w sosie śmietanowym"
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 17
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23689
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20256
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 17
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23689
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20256
Składniki
25 min • Porcja 360 kcal • Przepis na 4 porcje.
Przyprawy mieszam w moździerzu, delikatnie je ugniatając. Następnie dolewam olej i mieszam. Tak przygotowaną marynatą nacieram pokrojonego w spore kawałki kurczaka.
Marynuję mięso przez co najmniej dwie godziny albo zostawiam na całą noc.
Rozgrzewam patelnię i wkładam na nią mięso. Smażę po 4-5 minut z każdej strony, aż do zarumienienia.
Na osobnej patelni podsmażam na oleju pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiam je solą i pieprzem do smaku. Przekładam do mięsa, dodaję śmietankę i duszę jeszcze około 10 minut.Źródło: Kobieta i życie