Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak w szynce parmeńskiej"
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 97
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 166
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 97
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 166
Składniki
Filety natnij wzdłuż tak, by pow- stały kieszonki. Natrzyj przyprawą typu gyros, ew. solą i pieprzem. Morele pokrój w paski, wymieszaj z twarożkiem. Tymianek umyj, osusz, posiekaj. Dodaj do twaroż ku, wymieszaj.
Nadzieniem napełnij kieszonki. Każdy filet ciasno owiń dwoma plasterkami szynki, mocno zwiąż nicią.
Bulion i wino wlej do głębokiej patelni. Posyp cukrem, zagotuj. Ułóż roladki, gotuj pod przykry ciem ok. 30 minut, co jakiś czas je obracając. Roladki wyjmij z sosu, pokrój na grubsze plastry, delikatnie polej wywarem.
Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 4, cena za porcję 3 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie