Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre smaki na drugie danie.
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 76
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2800
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 76
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2800
Składniki
Wykonanie: Filety z kurczaka opłukać, i ubić tłuczkiem z startymi przyprawami wymieszanymi z solą. Następnie mięso z kurczaka zawinąć i nałożyć po jednym plasterku boczku ,po czym spiąć patyczkami. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano . Po czym przełożyć do rondelka , podlać odrobiną wody i udusić przez 15 minut na wolnym ogniu. Takie roladki najlepiej smakują z frytkami i dobrą surówką warzywną.