Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe w przygotowaniu idealne na zwykły obiad jak i zarówno na przyjecie :)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
filety kroimy na kilka listków i rozbijamy na grubosc ok 2 centymetrów tak jak na kotleta, na brytwance ukladamy folie aluminiowa i skrapamy oliwa z oliwek nastepnie na to ukladamy fileta tak by wypelnic pwoierzchnie blaszki fileta przyprawiamy bazylia oregano sola pieprzem skrapaimy odrobine oliwa i pieczemy w piekarniku okolo 25 minut w zależnosci jak szybko sie piecze nastepnie przyzadzamy dip mieszamy kilka łyżek majonezu z roztartym na papke czosnkiem i sokiem z cytryny nastepnie na patelni nalezy zeszklic pokrojona w kostke cebule i doprawic ja solo okolo 25 minutach pieczenia kurczaka wyjmujemy go z piekarnika smarujemy dipem na to wykładamy zeszklona cebule a wierzxh posypujemy startym zółtym serem i zapiekamy przez okolo 15 minut aż ser sie roztopi i kurczak dokładnie upiecze podawac mozna z ziemniakami badzryzem