Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, prosty obiad na szybko. Wyśmienity kurczak z fasolką szparagową. Danie, do którego będziesz wracać. Banalnie prosty w przygotowaniu i pyszny w smaku. Danie podajemy z ryżem lub makaronem.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki i kroję w kostkę. Doprawiam przyprawą curry oraz solą. 2. Cebulę, czosnek, imbir obieram. Cebulę, imbir kroję bardzo drobno a czosnek przeciskam przez praskę. Warzywa smażę na rozgrzanym oleju. 3. Do warzyw dodaję mięso i smażę około 10 minut.
4. Po tym czasie dodaję fasolkę szparagową oraz umyte, osuszone, oczyszczone z nasion i pokrojone w paseczki papryki. 5. Podlewam jedną szklanką wody, wsypuję kurkumę oraz sól i gotuję 10 minut. 6. Na koniec wlewam śmietanę, 2 minutki gotuję.
7. Gotowe, podaję z ryżem. 8. Smacznego.