Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pewnie juz powiele jak wiele osob przede mna ale po prostu uwielbiam tak podane danie.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 112
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 112
Składniki
Piersi z kurzaka oczyszczam i kroje na male kawalki, dorzucam, sol, pieprz i troche przyprawy do kurczaka, wkladam do lodowki napol godiny ( bo kurczak potem jest smaczniejszy). Na rozgrzanym oleju podsmazam kurczaka (ja lubie jak jest dobrze wysmazony). W osobnym garnku na oleju posmazam pokrojone w kostke: cebule, czosnek, papryki, pierczarki, cukinie i dusze na malym ogniu. Jak juz widze ze warzywa nabraly miekkosci dorzucam wysmazone piersi z kurczaka i dolewam wywar z kostki rosolowej i dusze ok 10 min an malym ogniu co jakis czas mieszajac. Osobno gotuje kasze i za chwile mam obiad palce lizac... smacznego ;)