Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne i smaczne danie na obiad.
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 266
To chyba najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe z serem. Można je...
Odsłon: 223
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 543
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 266
To chyba najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe z serem. Można je...
Odsłon: 223
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 543
Składniki
Przygotowanie sosu bolognese: Mięso przepuścić przez maszynkę na drobnym sicie, a warzywa posiekać w kostkę, po czym poddusić je na maśle w dużym płaskim naczyniu. Dodać surowe mięso, a gdy zbieleje podlać bulionem i czerwonym winem, odparować. Dorzucić pomidory pelati i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić na wolnym ogniu przez godzinę. Składanie Lasagne: Płaty Lasagne zwilżyć czerwonym winem i przekładać w foremce przygotowanym sosem bolognese. Następnie wstawić do piekarnika nagrzanego do 140 stopni i zapiec przez około 45-50 minut. Po upieczeniu posypać parmezanem i posiekaną bazylią.