Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lasagne z warzywami"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 484
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 65
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 484
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 65
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Bakłażan opłucz i potnij w plasterki. Oprósz solą, gdy puszczą sok, opłucz.
Ułóż na blasze przykrytej pergaminem, skrop łyżką oliwy i piecz 10 min w 200 st. C.
Cebulę, czosnek i marchewkę obierz i posiekaj. Papryki oraz pomidory oczyść z pestek i pokrój w kostkę. Warzywa zrumień na patelni. Dodaj koncentrat pomidorowy. Oprósz suszonym oregano, solą, pieprzem i papryką, smaż 5 minut.
Szpinak opłucz, gotuj 5 min w osolonym wrzątku. Odcedź i osącz. Bulion zagotuj, wsyp zasmażkę błyskawiczną i gotuj 2 min. Zdejmij z ognia, wymieszaj ze śmietaną.
Płaty lasagne, liście szpinaku, plasterki bakłażana i podsmażone warzywa ułóż warstwami w żaroodpornej formie. Każdą warstwę posmaruj sosem śmietanowym.
Pomidorki koktajlowe pokrój w plasterki, ułóż na zapiekance, posyp startym serem.
Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 200 st. C przez 45 min.
Czas przygotowania: 90 minut 300 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień