Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Lasagne z warzywami i grzybami"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Z masła i mąki przygotowujemy jasną zasmażkę. Stopniowo dolewamy do niej mleko i dokładnie mieszamy. Solimy i chwilę gotujemy, aż uzyskamy dość gęsty sos beszamelowy.
Cebulę i seler drobno kroimy i podsmażamy na oleju. Dodajemy oczyszczone (większe pokrojone na kawałki)grzyby, sól i pieprz, chwilę dusimy.
Do żaroodpornego naczynia do zapiekanek lub brytfanny wlewamy nieco beszamelu. Na nim układamy warstwę obgotowanego makaronu. Na makaron wykładamy trochę grzybów i część sera. Czynność powtarzamy do wyczerpania wszystkich składników. Ostatnią warstwę tworzy makaron pokryty beszamelem i resztą sera. Zapiekamy 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 170°C.
Czas przygotowania: 70 minut. Cena jednej porcji: około 4 zł
Wartość odżywcza jednej porcji: 776 kcal, Białko 24,1 g/ Tłuszcz 27 g/Węglowodany 52,8 gŹródło: Rewia