Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lasagne ze szpinakiem"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4949
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 884
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4949
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 884
Składniki
Szpinak przesmaż na maśle z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodaj sól, pieprz i starty parmezan.
Na maśle przesmaż mąkę. Następnie dolej mleko, wsyp przyprawy i mieszaj, aż powstanie gładki sos beszamelowy.
Posmaruj nim naczynie do zapiekania, rozłóż płaty makaronu, a na nich umieść szpinak.
Układaj warstwy, aż do wyczerpania składników. Wierzch obłóż mozzarellą i polej sosem pomidorowym. Zapiecz w piekarniku.
Czas: 90 min. 1 porcja = 380 kcal.Źródło: Kurier TV