Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne łazanki z kapustą kiszoną, boczkiem wędzonym, kiełbasą i pieczarkami.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4249
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 825
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4249
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 825
Składniki
Łazanki ugotuj według przepisu na opakowaniu. Kapustę opłukaj, zalej wodą i zagotuj, w razie potrzeby odcedź i zagotowuj ponownie gdyby była kwaśna , dodaj przyprawy i gotuj do miękkości. Odcedź.
Rozgrzej patelnię i dodaj pokrojony w kostkę boczek, chwilę podsmaż i dodaj pokrojoną cebulę, i obrane i pokrojone pieczarki, wszystko razem podsmaż około 15 minut na rumiano.
Do garnka dodaj odcedzoną kapustę, ugotowane łazanki i podsmażony boczek z cebulą i pieczarkami.
Na patelni rozgrzej trochę oleju i dodaj pokrojoną w pół plasterki kiełbasę i podsmaż na rumiano i dodaj do kapusty. Wymieszaj. W razie potrzeby dopraw do smaku solą, pieprzem, majerankiem czy papryką. Przed podaniem całość podgrzej. Polecam.