Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo jedno z moich ulubionych dań jednogarnkowych. Danie obowiązkowo musi być pikantne. Super smakuje i przygotowuje je nawet w środku lata :) ;
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 162
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 71
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1130
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 162
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 71
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1130
Składniki
Kiełbasę kroimy w talarki lub w kostkę .Cebulę w piórka. Papryki myjemy ,oczyszczamy z nasion ,kroimy w większą kostkę . Cukinię myjemy kroimy w większą kostkę . Marchewkę i pietruszkę myjemy ,obieramy , kroimy w talarki .
W garnku podgrzać olej ,wrzucamy kiełbasę , lekko podsmażamy . Dodajemy cebulę i dusimy przez ok 3 min. Dodać pokrojoną pietruszkę , marchewkę ,paprykę ,cukinię ,starty czosnek , 3 kulki ziela angielskiego , 3 listki laurowe i przyprawy .Warzywa dusimy na pół miękko . Wlewamy pomidory z puszki ,3 łyżki koncentratu pomidorowego , króciutko dusimy , dolewamy wodę ,dobrze wymieszać, i przez chwilkę zagotować .Na końcu posypujemy majerankiem . Leczo przyprawiamy według własnego smaku .